Сграда

дървеница

Октомври 2019

ПРодаден

Апартаменти – 24

Дървеница, ул. Перперикон №5

Стил и комфорт в полите на витоша

ЗА ПРОЕКТА

ЗА СГРАДАТА

При спазване на всички законови и нормативни изисквания и стандарти свързани с проектиране и строителство на жилищни сгради в УПИ III-5560,5561 са изградени две сгради – сграда „А“ от запад и сграда „Б“ от изток. Сграда „А „ и сграда „ Б“ са на етап АКТ 14 пред АКТ 15. Разшение за ползване ще имат в средата на 2018 год.

За двете сгради са оформени самостоятелни входове – за сграда“А“, в която има 14 апартамента от ул. „Перперикон“, а за сграда „Б“, в която има 11 апартамента от ул. „Маричини езера“. Подходът за автомобили към подземния паркинг е от ул. „Маричини езера” посредством подемник, и проход до вътрешния двор с 4 парко места. Във функционално отношение сградите са предвидени за жилищно строителство с подземни гаражи и нивата са усвоени както следва:
Сграда “А“ се състои от: сутерен кота -4,25; партерно ниво кота +0,00; първо ниво кота +2,85; второ ниво кота +5,70; трето ниво кота +8,55, подпокривно ниво кота+11,40;
Сграда “Б“ се състои от: сутерен кота -4,25; партерно ниво кота -1,00; първо ниво кота +2,05; второ ниво кота +4,90; трето ниво кота +7,75, подпокривно ниво кота+10,60;

Във всяка от сградите са разположени главно фоайе, стълбище, асансьор, гаражи. Общо 25 апартамента, за които са осигурени 28 места за паркиране. Озеленяването е 35%, от които половината с висока растителност. Апартаментите са удачни за семейно жилище, а също и за отдаване под наем на студенти, поради близостта с университетите в Студентски град.

Локация

гр. София, кв. Дървеница – районът се отличава с отлично местоположение в града, на тихи и озеленени улици в близост до главни градски булеварди и метростанции. Удобно и бързо придвижване с личен автомобил и обществен транспорт до централната градска част, Бизнес парк Младост, търговски и развлекателни комплекси, летище и други.

Материали

Инсталации – силнотокови инсталации с монтирани апартаментни табла, ключове и контакти.
Инсталация за отопление: за жилищните помещения в сградата се предвижда климатизация.
ВиК инсталации – инсталацията за студена вода – вертикали и разпределителна мрежа, изградена от полипропиленови тръби.
Инсталацията за топла вода положена в стените на санитарните помещения ще се изгради от полипропиленови тръби PN 20, а тази за студена вода от полипропиленови тръби PN 16.
Слаботокови инсталации – окабеляване за охранителна система и интернет вкл. UTP кабел за дистанционно отчитане на водомери, изградени звънчева и домофонна инсталации.
Мълниезащитна система – изградена мълниезащитна инсталация.
Вентилационна система се предвижда за бани и тоалетни чрез въздуховоди.
Предвидено е пожароизвестяване за сутеренно ниво.

ОПИСАНИЕ

Конструкцията на сградата е монолитен стоманобетонен безгредов скелет.
Фасадните и ограждащи стени са от тухлена зидария – 25 см и 12 см – Wienerberger. Топлоизолацията на сградите е гарантирана чрез цялостна топлоизолационна система от 10 см експандиран пенополистирол (EPS). Последният слой е от минерална мазилка в два цвята. Облицовка на цокъл от камък. Дограмата на сградата е петкамерна PVC с К стъкло.
Фундирането е решено с ивични фундаменти и фундаментни плочи.
Покривът е плосък с топло и хидроизолационни материали и слоеве с 10 годишна гаранция.
Паркоустройство – изпълнени озеленяване и ограда по проект.

Входни пространства – ще са завършени с подова настилка от гранитогрес, стените – боя. Стъпалата са изпълнени с гранитогрес и са обезопасени с парапети. Всеки вход ще разполага с асансьор LIFTKOM, обслужващ цялата височина на сградите от подземните гаражи до последният етаж.

Завършване на апартаментите – подови настилки: замазка, стени: гипсова шпакловка, тавани: шпакловка, метални входните врати, балконите с мразоустойчив гранитогрес.

гр. София, кв. Дървеница – районът се отличава с отлично местоположение в града, на тихи и озеленени улици в близост до главни градски булеварди и метростанции. Удобно и бързо придвижване с личен автомобил и обществен транспорт до централната градска част, Бизнес парк Младост, търговски и развлекателни комплекси, летище и други.

подземни гаражи

Подземен паркинг – подходът за подземния паркинг е от ул.“Маричини езера“ с осигурен постоянно работещ асансьор за пренасяне на автомобили, захранен от два взаимнонезависими електрически източника.
Подът на гаражите е изпълнен с шлайфан бетон, стени и тавани – боя.

нашите Проекти

Сграда

Хаджи

Димитър

АПАРТАМЕНТИ – 51

ХАДЖИ ДИМИТЪР, УЛ. ВАСИЛ КЪНЧЕВ

Сграда

Манастирски

Ливади

АПАРТАМЕНТИ – 56

МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ, УЛ. ФЛОРА